……………..
Cursus aanbod
en nascholing

Hieronder vindt u het aanbod van cursussen, symposia en andere interessante bijeenkomsten voor de komende tijd. Mocht u zelf een bijeenkomst willen aanmelden, dan kun u ons een mail sturen met alle informatie. (nvbt@blauwbrug.nl)

 

Overzicht aanbod

 

E-LEARNING MONDHYGIËNIST
Verplichte vooropleiding: HBO mondzorgkunde/ afgeronde opleiding tot mondhygiënist.
WEBSITE
Wil je je voedingsadviezen beter kunnen onderbouwen? Deze complete e-learning is op maat gemaakt voor de mondhygiënist, die meer wil weten over voeding en mondgezondheid en verdieping zoekt. U leert wat er tot nu toe bekend is over de invloed van voeding op de mondgezondheid en hoe dit te gebruiken in de praktijk.

De rol van voeding bij de mondgezondheid
Voeding is een integraal onderdeel van onze gezondheid. Inmiddels weten we veel over de relatie tussen goede voeding en een gezonde mond. Je krijgt antwoord op vragen als:

  • Hoe beïnvloedt lichaamsgewicht het onstaan en verloop van parodontitis?
  • Welke rol spelen vitamines bij het gezond houden van de mond?  Wat is de rol van zoetstof, suiker, voedingszuur, eiwit en vet in relatie tot cariës, aften en parodontitis?

——————————————————————————— 

CONGRES – DE WAARDE VAN HET ZELFHELEND
VERMOGEN IN DE GEZONDHEIDSZORG
15 april 2021
WEBSITE
Tijdens het congres zullen vanuit verschillende invalshoeken de wetenschappelijke achtergronden van het zelfhelend vermogen belicht worden door inhoudsdeskundigen.
Locatie: Landgoed Zonheuvel, Doorn
Tijd: 09.00-17.00 uur
Kosten: € 260,-
Accreditatie wordt aangevraagd bij KNMG Cluster 1, de AVIG en de NVAA
———————————————————————————

HOMEOPATHIE NASCHOLINGEN
Kijk voor alle nascholingen op de website.
WEBSITE
——————————————————————————— 

BEEKMANS ACADEMIE
Specialisatietraining in Laren
Gemiddeld eens in de 2 weken.
WEBSITE
——————————————————————————— 

DE BIO GROEP OP FACEBOOK
Voor leden van de NVBT ( en, op uitnodiging, ook niet-leden) zijn welkom in de besloten groep op facebook.In deze besloten facebook groep vindt u belangrijke informatie en vragen over de laatste ontwikkelingen in ons interessegebied. Door de reacties en commentaren ontstaan boeiende conversaties en nieuwe inzichten. Het versnelt onze persoonlijke ontwikkeling en dat van het begrip BIO.

Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar de beheerder: bertheintzberger@ziggo.nl. Dan ontvang een uitnodiging voor deze besloten groep. Als je die uitnodiging vervolgens accepteert, dan ben je lid van deze besloten groep.

NB! Het hebben van een eigen facebook-account is noodzakelijk om lid te kunnen worden van de groep.
———————————————————————————