Selecteer een pagina

……………..
Bio-energetisch
Tandheelkunde

 

 

Er is steeds meer vraag naar bio-energetische tandartsen. Deze tandartsen gaan uit van een verband tussen mondgezondheid en lichamelijke gezondheid.

Mensen met gebitsklachten kunnen ook andere klachten hebben (dat is meestal het geval). Door klachten in de mond staat het immuunsysteem onder druk en kunnen patiënten sneller ziek worden. Ook kunnen problemen elders in het lichaam signalen afgeven via het gebit en de mond. Zowel fysiek als mentaal. Zelfs voordat die persoon zich ziek voelt.

KWIKBELASTING
Een goed voorbeeld van de sterke relatie tussen gebit en lichaam is het zware metaal kwik in amalgaam-vullingen. Door batterijvorming gaat het kwik het lichaam in en een groot aantal mensen ondervindt daar hinder van. De link tussen lichamelijke klacht en de kwikbelasting wordt niet altijd gelegd. Een bio-energetisch werkende tandarts let wel op deze signalen. Je ziet mensen vaak geweldig opknappen na het verwijderen van zo’n belastende vulling. Chronische vermoeidheidssyndroom, colitis ulcerosa; kortom, allerlei chronische ziektebeelden kunnen verdwijnen.’ Naast het verwijderen van die vulling is ontgiften belangrijk. Het kwik verdwijnt dan ook uit het bindweefsel in het lichaam.

IMMUUNSYSTEEM
Voeding is de brandstof waar we op lopen. Deze brandstof zorgt ervoor dat het immuunsysteem goed op peil blijft. Het immuunsysteem is dan in staat om allerlei storingen in de mond onder de duim te houden. Bijvoorbeeld gaat de patiënt bij een griepaanval soms kiespijn krijgen, omdat de weerstand te laag is. Dan blijkt dus dat er met die kies iets aan de hand is.’

De huidige opleiding tot tandarts is gericht op techniek en de bio-energetische tandheelkunde heeft hierin te weinig ruimte.
De tandheelkunde moet in de geneeskunde weer een grotere rol gaan spelen, want momenteel weten  artsen te weinig van tandheelkunde af. Hierdoor wordt er bij ziektebeelden onvoldoende aan de mond gedacht.